Bio

INTRODUCING... BLAISE

BLAISE is het muzikale project rondom de Belgische zanger, gitarist en producer, Tom Mualaba. Van kindsbeen af gepassioneerd door muziek wordt hij in 1997 ontdekt, wanneer hij met zijn toenmalige band de eerste editie van de gereputeerde MARKTROCK WEDSTRIJD wint. Datzelfde jaar opent BLAISE Marktrock op de Oude Markt. Jokke Kerkhofs, organisator en bezieler van MARKTROCK is zo onder de indruk van dit jonge Leuvense talent dat hij besluit als manager met BLAISE verder te werken.

BLAISE & UNIVERSAL

Nog vóór MARKTROCK van start gaat, heeft BLAISE een platencontract bij het platenlabel POLYGRAM (UNIVERSAL) te pakken en is de eerste single, de Rolling Stones cover, 'Miss You' een echte radiohit! Het daarop volgende jaar speelt BLAISE op verschillende Belgische festivals. Het Belgische publiek leert BLAISE kennen als een veelzijdig artiest. Een multi-instrumentalist, die muzikaal beÏnvloed is door artiesten als Prince, Jimi Hendrix en Lenny Kravitz. Uit zijn debuutalbum K.L.E.O. wordt ook de door Jean-Marie Aerts geproduceerde single, 'Mr.Moneymaker', een voltreffer op radiozender, STUDIO BRUSSEL. BLAISE is inmiddels ook een graag geziene gast bij de Big M's van Paul Michiels en ook aktief als producer van verschillende Belgische artiesten.

GOSPEL

In 2002 en 2004 komen de albums 'For the sake of the world' en 'Face 2 Face' op de markt. Met hun gospel geÏnspireerde teksten weten deze albums vooral Nederland te bekoren. De Nederlandse christelijke muziekpers reageert lovend en verscheidene nummers uit beide albums genieten airplay op het nationale radiostation 3FM. BLAISE speelt in 2002 ondermeer op het hoofdpodium van het gerenommeerde christelijke FLEVO FESTIVAL.

BLAISE IS BACK!

Het wordt dan wat stil rond Blaise, maar nu staat hij er opnieuw! Met gloednieuw materiaal. Een full-CD met een opvallend concept. 7 Engelstalige en 7 Nederlandstalige songs op één beklijvend dubbelalbum: LIFEXL - EEN WERELD VAN VERSCHIL. Ook live staat BLAISE er met een live band van formaat! Een doorgewinterde band, die sinds jaren de vaste begeleidingsband is van het Filadelfia Gospelkoor. BLAISE met een steviger en volwassener geluid dan ooit!