Kees, Tim en Blaise op Lentefestival

Naast Kees Kraayenoord en cabaretier Tim Zingt staat ook de Belgische formatie Blaise op het hoofdpodium van het Groot Nieuws Lentefestival. Dat onthulde directeur Nico Schipper dinsdagmorgen in het programma De Nieuwe Morgen. Binnenkort maakt Groot Nieuws Radio nog meer namen bekend.

Het festival voor dertigers wordt gehouden van vrijdag 16 tot en met zondag 18 mei op Vakantiepark en Conferentiecentrum De Betteld in de Achterhoek. 

Kees Kraayenoord beleefde zijn grote doorbraak op het Flevofestival van 2003 met de opname van het live-album This is my cry. Hij trad in 2006 als eerste Nederlander ooit op bij de uitreiking van de Dove Awards (GMA) in de Verenigde Staten. Kraayenoord werkte samen met artiesten uit binnen- en buitenland, zoals Graham Kendrick en Tim Hughes… en zelfs met kardinaal Simonis en vice-premier Rouvoet.

Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album Uw liefde tegemoet. Sinds 2013 treedt Kees minder vaak op en focust hij op zijn werk als voorganger, maar voor het Groot Nieuws Lentefestival was hij wel te porren!

Tim Zingt maakt furore met zijn hilarische en ontroerende liedjes en zijn scherpe cabaret. Hij zingt over alles wat mensen bezighoudt en vooral over dat ongelofelijke geloof dat hem mateloos boeit. Tim Zingt daagt uit en is terughoudend met een aai over de bol. Hij gaat de bezoekers van het Groot Nieuws Lentefestival een spiegel voorhouden. Voor iedereen die daar niet van schrikt, is zijn optreden de moeite waard!

Blaise stond als enige Belgische gospelartiest ooit op het hoofdpodium van Flevo. Hij staat er nu niet meer bepaald alleen voor. Blaise is uitgegroeid tot een 9-koppige formatie onder leiding van Tom Mualaba. Het dubbelalbum Life XL (2013) bevat zeven Engelstalige en zeven Nederlandstalige nummers.

De boodschap is sterk en verrassend. Blaise daagt uit om het verschil te maken. De muziekstijl kenmerkt zich als pop en poprock met vleugjes rap en blues. Blaise geeft een internationaal tintje aan het Groot Nieuws Lentefestival en heeft er ont-zet-tend veel zin in!

(persbericht Groot Nieuws Radio)

Alle info over het Groot Nieuws Lentefestival:

https://www.facebook.com/grootnieuwsfestival?fref=ts

http://www.grootnieuwsradio.nl/lentefestival